Vijesti

2017 / Suradnja Veleučilišta i OŠ Banija

Suradnja Veleučilišta i OŠ Banija

18.12.2017

Veleučilište Velika Gorica posjetile su ravnateljica Osnovne škole Banija Antonija Mastelić Milanović i njezina kolegica socijalna pedagoginja Dijana Grginčić
Gošće iz karlovačke Osnovne škole Banija dočekali su predstavnici VVG-a na čelu s prodekanom za nastavnu djelatnost dr. sc. Ivanom Nađem, pomoćnikom dekana Alenom Stranjikom i pročelnikom studija upravljanja u kriznim uvjetima dr. sc. Marinkom Ogorcem.
Prodekan Nađ upoznao je gošće s radom i kapacitetima Veleučilišta, te su u opuštenom i ugodnom razgovoru u vijećnici VVG-a razmijenjena iskustva dviju obrazovnih ustanova te su detektirani i neki od osnovnih problema koji tište naš obrazovni sustav općenito.
Gošće iz Karlovca potom su sa svojim domaćinima obišle prostore nove zgrade te laboratorije oče optike kroz koje ih je proveo naš stručni suradnik Kristijan Pili. Uz simbolično izmijenjene darove, zahvalili smo ravnateljici i pedagoginji Osnovne škole Banija na posjeti. Dolazak predstavnica škole uslijedio je nakon što je Veleučilište karlovačkim mališanima doniralo računala, koja će im barem malo pomoći u stjecanju novih znanja.
Naime, ovo je samo jedan u nizu donacija osnovnim školama. Podsjećamo da je Veleučilište prije 4 godine u Gunju poslalo cijeli kamion informatičke i druge opreme za osnovnoškolce ovoga, tada poplavljenoga, područja.

Skip to content