Vijesti

2017 / Sastanak ECOO-a: Usvojen novi nastavni plan i kvalifikacijski okvir za A, B i C razinu optike i optometrije

Sastanak ECOO-a: Usvojen novi nastavni plan i kvalifikacijski okvir za A, B i C razinu optike i optometrije

26.10.2017

Koordinator studija Očna optika Alen Stranjik sudjelovao je na sjednici Europskog vijeća očnih optičara i optometrista, održanoj prošloga tjedna u Pragu na kojoj je završen i usvojen novi nastavni plan i program i kvalifikacijski okvir za A, B i C razinu optike i optometrije.

Radi se o dokumentu koji, prema Europskom vijeću očnih optičara i optometrista, pokriva cjelokupan sadržaj i ishode učenja za optičare i optometriste. Spomenuta usvojena verzija koristit će se dalje u izradi master programa, ali i u prilagodbi trogodišnjeg stručnog studija optometrije na Veleučilištu Velika Gorica.
Alen Stranjik je od 2013. do 2015. godine bio član Izvršnog odbora Europskog vijeća očnih optičara i optometrista, dok je od 2015. član Glavnog odbora za europsku diplomu ECOO-a, udruge koja zastupa interese optičara i optometrista iz 27 zemalja. Njezin cilj je promicanje zdravlja vidnog sustava te usklađivanje obrazovnih standarda i njihova primjena u optometrijskoj i optičarskoj praksi u cijeloj Europi.
Članstvo u ECOO-u važno je za osiguravanje dobre regionalne zastupljenosti i pokretanje konkretnih aktivnosti u našoj regiji koje su, među ostalim, potvrđene i usvajanjem novog nastavnog plana i kvalifikacijskog okvira za spomenute razine optike i optometrije.

Skip to content