Poštovani studenti, nastavnici, zaposlenici,

u srijedu 7. ožujka u 9.00 sati na Veleučilištu (dvorana F) u okviru redovne nastave na preddiplomskom stručnom studiju Upravljanje u kriznim uvjetima na kolegiju: Zaštita osoba i imovine bit će održano pozvano predavanje na temu „Što donosi Opća uredba (EU) o zaštiti podataka – GDPR na primjeru Republike Hrvatske“.

Predavanje će održati službenici iz Agencije za zaštitu osobnih podataka Sanja Silaj Zeman, načelnica Službe za međunarodnu suradnju i EU poslove, Igor Vulje načelnik Službe za nadzor te ravnatelj agencije g. Anto Rajkovača.

Radi se o temi koja je iznimno aktualna i ima za cilj da se uskladi regulativa u području upravljanja osobnim informacijama i drugim podacima koji su vezani uz pojedince na razini cijele Europske unije i njezinih država članica. Opća uredba EU zahtjeva veći uvid u to gdje se i kako osobni podaci koriste, kako se spremaju i prenose, te kako je uređen pristup tim podacima, odnosno kako organizacije nadgledaju tko ima uvid u osobne podatke korisnika.

Osim toga, naši studenti na preddiplomskim i diplomskim stručnim studijima na više kolegija proučavaju temu „zaštite (osobnih) podataka“ te je ovo prilika da se i studenti, nastavnici ali i zaposlenici VVG-a upoznaju s načinima izravne primjene GDPR-a u svim državama članicama EU, a koji je u cijelosti obvezujući te će se početi primjenjivati od 25. svibnja 2018. godine.

Zbog ograničenog broja mjesta u dvorani F, molimo zainteresirane studente, nastavnike i zaposlenike da se prijave najkasnije do  5. ožujka 2018. godine na e-mail:
ivan.nadj@vvg.hr

doc. dr.sc. Ivan Nađ, prof.v.š