Vijesti

2017 / Osnovnoškolci na VVG-u učili kako reciklirati otpad

Osnovnoškolci na VVG-u učili kako reciklirati otpad

27.10.2017

Šezdesetak mališana, učenika trećih razreda velikogoričkih osnovnih škola Jurja Habdelića i Eugena Kvaternika jučer je sa svojim učiteljicama i ravnateljima škola posjetilo naše Veleučilište.
Osnovnoškolci su svojim dolaskom unijeli veseli žamor na hodnike nove zgrade Veleučilišta gdje su u jednoj od predavaonica vrlo pažljivo odslušali predavanje o recikliranju koje je specijalno za njih pripremila doc. dr. sc. Sanja Kalambura. Ovi desetogodišnjaci pokazali su i znanje i interes za ovu temu što nam svima daje nade da će nadolazeće generacije biti puno odgovornije u brizi za naš zajednički okoliš.
Prije novih saznanja na Veleučilištu, kao i malih poklona koje smo im pripremili, djecu su pozdravili ostali predstavnici VVG-a na čelu s prodekanom dr. sc. Ivanom Nađem, kao i predsjednik Udruge Ekoregija Josip Kolarec i direktor VG Čistoće Željko Galeković.

Inače, povod posjete učenika bilo je zajedničko sudjelovanje Udruge Ekoregija Velika Gorica te VG Čistoće i Veleučilišta Velika Gorica u projektu „Ponosno recikliram“.
Stoga su se iz Veleučilišta svi zajedno autobusom uputili prema reciklažnom dvorištu u Velikoj Gorici a potom i u Mraclinsku Dubravu gdje se nalazi jedno od najmodernijih odlagališta otpada u Hrvatskoj. Naime, ovo je samo početak projekta edukacije velikogoričkih osnovnoškolaca na temu postupanja s otpadom i recikliranja. Očekujemo uskoro dolazak i nekih novih učenika i veselimo se, među ostalim, suradnji Veleučilišta s velikogoričkim školama jer se od najranijih dana uči kako ostvariti zdrav suživot s prirodom.

Skip to content