Vijesti

2018 / Naši studenti na Smotri studentskih poduzeća i studentskih poduzetničkih inkubatora

Naši studenti na Smotri studentskih poduzeća i studentskih poduzetničkih inkubatora

09.03.2018

Deveta smotra studentskih poduzeća i studentskih poduzetničkih inkubatora održana je 7. ožujka 2018. u organizaciji Visoke škole Nikola Šubić Zrinski iz Zagreba. Predstavljeni su studentski poduzetnički inkubatori te ostali oblici podrške razvoju studentskog poduzetništva: Studentski poduzetnički inkubator Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Splitu, SPOCK studentski startup inkubator FER-a, Studentski poduzetnički inkubator Veleučilišta Lavoslav Ružička u Vukovaru, BIZ- poduzetnički inkubator Visoke škole za ekonomiju, poduzetništvo i upravljanje Nikola Šubić Zrinski te HAMAG BICRO – Mreža studentskih poduzetničkih inkubatora i poduzetničke inicijative sa Veleučilišta Velika Gorica. Naša nastavnica mr. Mirela Karabatić, v. pred., dipl. oec. predstavila je rezultate GUESSS-ovog istraživanja o poduzetničkim sklonostima studenata VVG-a te primjere dobre prakse. Na smotri nam se pridružila i poduzetnica Adrijana Kovačić Šapković iz VG Optike koja je nakon završenog studija Očne optike pokrenula vlastiti biznis.
Na kraju je održana i panel diskusija na temu Sinergijski učinci poticaja za razvoj studentskog poduzetništva na kojoj su sudjelovali predstavnici navedenih ustanova kao i predstavnica Veleučilišta Velika Gorica Mirela Karabatić.
Kristijan Pili, str. sur., bacc. ing. opt., u suradnji sa studentima stručnog studija Očne optike, organizirao je pregled oštrine vida zainteresiranim studentima i srednjoškolcima, te njihovim mentorima i nastavnicima. U isto vrijeme održavao se Međunarodni sajam vježbeničkih tvrtki učenika srednjih škola pa je bila prilika da predstavimo naše Veleučilište srednjoškolcima iz Hrvatske i inozemstva.

Skip to content