Vijesti

2019 / Ministrica Divjak uručila dekanu Tothu ugovor o dodjeli 4 milijuna kuna za projekt KOZMOK

Ministrica Divjak uručila dekanu Tothu ugovor o dodjeli 4 milijuna kuna za projekt KOZMOK

22.03.2019

U Ministarstvu znanosti i obrazovanja održana je u petak 22. ožujka 2019. svečanost uručivanja ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u sklopu Poziva „Provedba HKO-a na razini visokog obrazovanja“ iz Europskoga socijalnog fonda Operativnoga programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.“.

Ugovor je od ministrice Blaženke Divjak primio dekan Veleučilišta dr. sc. Ivan Toth, koji je na svečanosti u nadležnom ministarstvu bio zajedno s prodekanom za međunarodnu suradnju Alenom Stranjikom.
Podsjetimo da je naše Veleučilište uspješno prošlo evaluaciju projekta pod nazivom „KOZMOK – krizni menadžment, optometrija, održavanje zrakoplova i motornih vozila – okvir kvalifikacija“, te je naš projekt među 26 odabranih koji su ušli u program financiranja iz Europskog socijalnog fonda.

Kroz unapređenje studijskih programa prema izrađenim standardima zanimanja i kvalifikacija, Veleučilište Velika Gorica nastojat će ovim projektom dati svoj doprinos povećanju kvalitete i relevantnosti sustava visokog obrazovanja u Hrvatskoj. Projektom će se izraditi standardi zanimanja i standardi kvalifikacije, unaprijediti kvaliteta i nastavna djelatnost Veleučilišta te opremiti optometrijski laboratorij. Veleučilište će spomenuti projekt provesti u partnerstvu s Državnom upravom za zaštitu i spašavanje i Hrvatskim društvom optičara i optometrista. Ciljne skupine projekta su 50 nastavnika Veleučilišta i samo Veleučilište. Tijekom 2 godine trajanja projekta provest će se brojne aktivnosti koje će doprinijeti poboljšanju nastavnog procesa na Veleučilištu Velika Gorica. Projekt KOZMOK vrijedan je 3,9 milijuna kuna.

Skip to content