Vijesti

2020 / Konferencija o internacionalizaciji visokih učilišta

Konferencija o internacionalizaciji visokih učilišta

23.01.2020

Predstavnici Veleučilišta Velika Gorica iz Službe za međunarodnu suradnju i projekte Alen Stranjik, prodekan za međunarodnu suradnju i projekte i Nikola Bakarić, Erasmus+ koordinator sudjelovali su na dvodnevnoj konferenciji u organizaciji Hrvatske udruge poslodavaca – Udruge poslodavaca u obrazovanju (HUP – UPO). Konferencija se održala 21. i 22. siječnja 2020. u prostorijama Visokog učilišta Algebra u Zagrebu, a glavna tema je bila internacionalizacija visokih učilišta. Prvi dan konferencije započeo je pozdravnim govorom Charlesa Cormacka iz Cormack Consultancy Group. Sudionike je pozdravila i dr. sc. Vesna Dodiković Jurković iz Agencije za visoko obrazovanje nakon čega je domaćin dr. sc. Mislav Balković predstavio stanje u sektoru visokog obrazovanja i internacionalizacije u Republici Hrvatskoj.

Tijekom konferencije predstavile su visokoškolske institucije iz SAD-a: St John’s University i St Francis College te iz Velike Britanije: Glasgow Caledonian University, University of Wolverhampton, Goldsmiths University of London, The University of London Institute in Paris, Wrecsam Glyndwr University, Really English. Nakon inozemnih institucija, predstavila su se i pojedina hrvatska visoka učilišta među kojima je bilo i Veleučilište Velika Gorica.

Drugi dan, 22.veljače, bio je predviđen za umrežavanje i sastanke s inozemnim institucijama. Na sastancima su predstavnici Veleučilišta razgovarali s predstavnicima institucija iz Velike Britanije i SAD-a o potencijalnoj suradnji na područjima koja su zanimljiva Veleučilištu za daljni razvoj.

Skip to content