Vijesti

2018 / Danas na Brijunima otvorenje Međunarodne znanstveno stručne konferencije Dani kriznog upravljanja

Danas na Brijunima otvorenje Međunarodne znanstveno stručne konferencije Dani kriznog upravljanja

23.05.2018

Međunarodna znanstveno stručna konferencija Dani kriznog upravljanja održat će se 23. i 24. svibnja 2018. na Brijunima (Hotel Neptun).

Otvorenje konferencije bit će danas u 15.00 sati.

Tematska područja konferencije:

Suvremene ugroze sigurnosti
Suvremeni oblici ugroza
Vojni aspekti i čimbenici suvremene sigurnosti

Suvremeni koncepti zaštite i sigurnosti

 

Sigurnost u suvremenom svijetu postaje sve važnija zbog češćeg ugrožavanja ljudi, njihovih zajednica i prirodnog okoliša. Ovo pred suvremene države postavlja sve veće izazove na koje nije moguće učinkovito odgovoriti na tradicionalan način. Zbog toga uz vojne aspekte sigurnosti, sve su važniji i oni ne vojni, koji uključuju djelovanje različitih sastavnica suvremenih društava.

Posebno mjesto u tome ima djelovanje u različitim krizama te krizno upravljanje i njegovo stalno usavršavanje. Izučavanje iskustava prethodnih kriza i izvlačenje određenih pouka važno je za stalno unapređenje sustava kriznog upravljanja, kako u smislu prevencije, tako i učinkovitog odgovora na moguće krize.
Istraživanje kriza i kriznog upravljanja, važno je ne samo za razvoj sustava nacionalne sigurnosti čiji je dio i krizno upravljanje, nego i za osmišljavanje i provođenje kvalitetnog obrazovanja za ovu djelatnost. Zbog toga je važno provoditi stalna istraživanja i razmjenjivati iskustva vezana za sigurnosne izazove i krizno upravljanje.

U tome, ne samo u Republici Hrvatskoj, nego i širem regionalnom okviru, veliku važnost ima već tradicionalna konferencija Dani kriznog upravljanja koja okuplja vodeće stručnjake i znanstvenike iz ovog područja.

Službeni jezici konferencije su hrvatski i engleski.


 

Skip to content