Grupa studenata stručnih studija Održavanje računalnih sustava, Održavanje motornih vozila i Održavanje zrakoplova u sklopu terenske nastave kolegija Osiguravanje i kontrola kvalitete posjetila je u petak, 16. studenog 2018. Državni zavod za mjeriteljstvo i laboratorije za masu i gustoću Hrvatskog mjeriteljskog instituta u pratnji predavačice Irina Kacian Ivetić.
Studenti su upoznati s radom Državnog zavoda za mjeriteljstvo koji je predstavila ravnateljica Brankica Novosel, dipl. oec. Nakon toga je voditeljica Službe za plemenite kovine Josipa Alerić, dipl. ing., studentima održala predavanje o radu te službe i načinima provjere čistoće plemenitih kovina (zlata i srebra). Studenti su zatim krenuli u laboratorije gdje su im prezentirana dva načina ispitivanja koja su provele voditeljica odjela za plemenite kovine i kemijska mjerenja Stela Pili, dipl. ing. chem. i Josipa Alerić.
Na istoj lokaciji nalaze se i dva laboratorija Hrvatskog mjeriteljskog instituta (laboratorij za masu i za gustoću) koje su studenti također posjetili. Rad Instituta i laboratorija predstavio je dr. sc. Mladen Bezjak, voditelj laboratorija.
Predavanja i prezentacije su sadržajno usklađeni s izvedbenim planom i programom nastave te su poslužila za proširivanje znanja studenata i uvid u praksu.