ERASMUS_1Zainteresirani studenti danas su na predavanju o Erasmus+ programu imali ERASMUS_2priliku čuti sve potrebne informacije ukoliko žele studirati na nekom inozemnom visokom učilištu ili obavljati stručnu praksu u inozemnim tvrtkama ili institucijama.

Odgovore na pitanja gdje se može studirati ili obavljati stručna praksa, koji je postupak prijave, koja je financijska potpora, studentima je ponudila Marina Črnko, Erasmus koordinatorica.

Osim toga, naši bivši studenti koji su prošli Erasmus program, Marcela Domnik i Krisitjan Pili, prenijeli su svoja iskustva koja su za sada samo pozitivna. Studenti koji su se odazvali predavanju iskazali su veliki interes kroz svoja pitanja, pa se nadamo da će se mnogi od njih odlučiti za jedno takvo novo životno iskustvo.

Uz Erasmus program, predstavljen je i Work&Travel program namijenjen redovnim studentima koji bi željeli ljeto provesti radeći u SAD-u, a koje organizira agencija Sunčana vura.

Izbor je veliki, a sve potrebne informacije o ovom programu mogu se pronaći na adresi www.suncanavura.hr.

Studente je na početku predavanja pozdravio pomoćnik dekana za međunarodnu suradnju Alen Stranjik te je naglasio nastojanja Veleučilišta da se pojača Erasmus razmjena kroz koju studenti mogu iskoristiti financijsku pomoć koja im se nudi za studijski boravak ili studijsku praksu, kako bi došli do novih znanja i novih iskustava koja će im sigurno koristiti u životu.