Vijesti

2019 / VVG-ovci na maksimirskoj utrci

VVG-ovci na maksimirskoj utrci

08.04.2019

U gradskom parku Maksimir u subotu 6. travnja 2019. održano je peto izdanje utrke Maksimirski Minus Zwei cener, na kojoj su sudjelovali i naši studenti, djelatnici, Alumniji i predstavnici suradnih ustanova Veleučilišta. Gotovo 70 trkača bilo je tako u Maksimiru u majicama VVG-a, predvođeni našim dekan Ivanom Tothom.
Sudionici su imali priliku sudjelovati u glavnoj utrci na osam kilometara, ali i u utrci građana na dva kilometra. Maksimirska utrka organizira se povodom obilježavanja Svjetskog dana zdravlja čija je ovogodišnja tema Zdravlje za sve – Univerzalna zdravstvena pokrivenost: svatko, svugdje. Stoga su se organizatori pobrinuli da natjecateljima osiguraju i dodatne aktivnosti povezane s brigom o vlastitom zdravlju. Tako su svi natjecatelji imali priliku izmjeriti razinu šećera u krvi, provjeriti svoj krvni tlak i vid te indeks tjelesne mase, savjetovati se sa stručnjacima o uravnoteženoj prehrani te pravilnoj tjelesnoj aktivnosti.
Veleučilište Velika Gorica se, uz aktivno sudjelovanje djelatnika i studenata u samoj utrci, pridružilo i akcijom besplatnih preventivnih pregleda oštrine vida te je u sklopu prezentacije projekta Zelena optika organizirana mini eko akcija zbrinjavanja starih naočala i leća.
Nakon utrke svi su natjecatelji mogli uživati u posjetu ZOO vrtu jer je svaki natjecatelj dobio bon za besplatan ulaz. Utrku su i ove godine organizirali Atletski klub Maksimir u suradnji s Domom zdravlja Zagreb – Centar, Nastavnim zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ i Veleučilište Velika Gorica.
Utrka, koja se održava povodom Svjetskog dana zdravlja i s ciljem promocije rekreativnog trčanja i uživanja u prirodi, okupila je veliki broj zaljubljenika u trčanje, zdrav način života i boravak u prirodi svih generacija.

Skip to content