Vijesti

2018 / Studij očne optike predstavljen na sajmu optičara u Portorožu

Studij očne optike predstavljen na sajmu optičara u Portorožu

26.11.2018

U slovenskom Portorožu je 23. i 24. studenog 2018. godine održan sajam optičara Slovenije. Veleučilište Velika Gorica pozvano je da na sajmu predstavi svoj studij Očna optika. Izrazito veliko zanimanje za studij i veliki broj okupljenih optičara, optometrista i oftalmologa u dvorani hotela Bernardin za vrijeme prezentacije studija Očna optika potvrdio je ono što smo proteklih godina mogli i sami zaključiti. Studij optometrije na velikogoričkom Veleučilištu je studij suvremenog doba, studij koji je poželjan poslodavcima koji razmišljaju korak dalje. Prodekan za međunarodnu suradnju i projekte Alen Stranjik, mag. ing. aeroing., pred., pred više od 200 okupljenih optičara, optometrista i oftalmologa predstavio je nastavni proces na studiju optometrije u Velikoj Gorici. Pomalo kritički osvrnuo se i na blokiranje razvoja ove potrebne struke od pojedinaca iz osobnih interesa, navodeći kako politika i osobni interesi ne smiju biti ispred pacijenata i njihovog zdravlja. Veliki redovi čekanja na oftalmološki pregled upravo su rezultat politike i osobnih interesa.
Jer da to nije tako, rekao je prodekan za međunarodnu suradnju Alen Stranjik, redovi čekanja bi se značajno smanjili, ostvarile bi se brojne uštede u zdravstvenom sustavu, a u konačnosti bi manji broj ljudi obolijevali od neizlječivih bolesti očnog sustava zbog kasne reakcije.

Inače, osim predavanja na sajmu je Veleučilište predstavljeno i izložbenim štandom na kojem su sudjelovali mgr. optometrije Sonja Drugović i bivša slovenska studentica Lara Čoh uz tehničku podršku pruženu od strane kolege Ivice Turčića, bacc. ing. admin. chris.

 

Skip to content