Vijesti

2018 / Predstavljanje našeg alumnija Matica Vogriča sa aplikacijama Smart Optometry i Amblyoplay- utorak, 5. lipnja u 11 sati

Predstavljanje našeg alumnija Matica Vogriča sa aplikacijama Smart Optometry i Amblyoplay- utorak, 5. lipnja u 11 sati

01.06.2018

U utorak, 5. lipnja 2018.  u 11 sati na nastavi Menadžmenta i poduzetništva, a u cilju realizacije ishoda učenja samog predmeta, predstavit će nam se naš alumni član Matic Vogrič koji dolazi iz Slovenije.

Studentima VVG-a Matic će predstaviti svoju novu ideju Amblyoplay, aplikaciju za trening vida. Pozvani su studenti svih studija te zaposlenici i suradnici da nam se pridruže u dvorani F u utorak u 11 sati. 

Matic Vogric, ima 27 godina i dolazi iz Slovenije. U svijet optike ulazi sa svojih 15 godina, pomažući svome ocu u optici u Idriji. Svoj studij započinje u engleskom Leedsu, gdje je diplomirao Ophtalmic dispensing. Matic je na VVG-u 2015. g. obranio završni rad na temu Testiranje vida na elektroničkim uređajima iz čega je proizašla aplikacija Smart Optometry koja danas ima 30.000 korisnika diljem svijeta, od optometrista, oftalmologa i optičara. Matic otvara svoju firmu pod istim imenom Smart optometry d.o.o. 2015. g. Diplomski studij završio je u Alenu u Njemačkoj. Nakon toga dolazi na ideju za izradu nove aplikacije Amblyoplay, aplikacija za trening vida. Trenutno pohađa internacionalni poslijediplomski studij MBA na Bledu.

 

Skip to content