Vijesti

2013 / Potpisan još jedan bilateralni ugovor za Erasmus program – Cambridge, UK

Potpisan još jedan bilateralni ugovor za Erasmus program – Cambridge, UK

25.03.2013

EU_flag_LLP_CR-01_smanjeno
University_Eye_Clinic_600x400Veleučilište Velika Gorica potpisalo je još jedan bilateralni ugovor s inozemnom visokoškolskom ustanovom. Radi se o suradnji s Anglia Ruskin University iz Cambridgea, UK na području optometrije. Anglia Ruskin University jedno je od najprepoznatljivijeg sveučilišta u Ujedinjenom Kraljevstvu po obrazovanju studenata u području optometrije i jedno od rijetkih sveučilišta koje u sklopu svog obrazovnog procesa ima sveučilšnu kliniku.

Rezultat je to nedavnog pripremnog posjeta navedenom sveučilištu financiranog od strane programa pod nazivom ERASMUS pripremni posjeti odobrenog od strane Agencije za mobilnost i programe EU. Ovaj ugovor je vrlo važan za optometrijsku struku na Veleučilištu Velika Gorica jer će omogućiti transfer znanja i pozitivnih iskustva obje strane potpisnice ovog ugovora. S obzirom na planove Veleučilišta usmjerene na otvaranje veleučilišne klinike, pomoć kolega s ovog prestižnog sveučilišta biti će od velikog značaja.

Optometry_ARUSuradnja je planirana za sada na mobilnost nastavnog osoblja, a u kasnijoj fazi i na mobilnost studenata. Planirani su i mnogobrojni zajednički projekti kao što su intenzivni tečajevi, harmonizacija procesa obrazovanja u optometriji i sl.

Veleučilište je do sada potpisalo 9 bilateralnih ugovora s inozemnim viskoškolskim ustanovama na kojima je omogućena razmjena studentata u sklopu ERASMUS programa. Ovakvom inicijativom omogućeno je studentima odlazak u inozemstvo na studijski boravak koji je većim dijelom financiran u sklopu visokoškolskog Lifelong Learning programa (ERASMUS).

U kasnijoj fazi suradnje planira se proširenje ovog ugovora i na ostale studijske programe koje provode obje strane.

Skip to content