Vijesti

2013 / Studenti, popunite anketu EUROSTUDENT o studiranju u Hrvatskoj!

Studenti, popunite anketu EUROSTUDENT o studiranju u Hrvatskoj!

05.04.2013

Kako je studirati u Hrvatskoj? Reci nam!
Kreće istraživanje EUROSTUDENT o kvaliteti studentskog života u Hrvatskoj.

Koji su vaši prosječni mjesečni troškovi za školarinu, literaturu i hranu?

Jeste li primorani raditi kako biste se školovali?

Koliko u prosjeku plaćate za stanarinu? Primate li stipendiju?

Studentice i studenti, ispunjavanjem on-line upitnika EUROSTUDENT recite što mislite o studiranju u Hrvatskoj i time ukažite na dobre i loše strane studentskog života u Hrvatskoj.

EUROSTUDENT je istraživanje o kvaliteti studentskog života koje se provodi u 27 europskih zemalja, te prvo ovakvo istraživanje u Hrvatskoj. Rezultati istraživanja bit će objavljeni u prosincu 2010. i njihova usporedba s rezultatima u drugim europskim zemljama poslužit će kao osnova za unapređenje studentskog standarda u Hrvatskoj. Sudjelovanjem u istraživanju omogućujete da se dozna:
•    koji su najčešći problemi s kojima se suočavaju hrvatski studenti tijekom studiranja,
•    odgovaraju li studentska prava i stipendije stvarnim potrebama studenata.

Upitnik EUROSTUDENT mogu ispuniti studenti koji trenutno studiraju u Hrvatskoj na preddiplomskoj i diplomskoj razini (bilo po predbolonjskom ili bolonjskom programu) na javnim i privatnim visokim učilištima.

Upitniku možete pristupiti u razdoblju od 02. lipnja do 30. lipnja 2010. na internetskoj stranici www.eurostudent.hr koristeći kao lozinku vlastiti JMBAG (nalazi se na vašoj X-ici) ili AAI@EduHr identitet (koji koristite za pristup fakultetskom e-mailu, e-učenju, CARNET internetu, i dr.). Upitnik je u potpunosti anoniman.

Nositelji provedbe istraživanja su Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa RH i Institut za razvoj obrazovanja.

Deset najsretnijih sudionika istraživanja dobit će prijenosnu USB memoriju veličine 16GB! U ždrijeb će ući samo valjano i potpuno ispunjene ankete. Zadržite svoje podatke o sudjelovanju: nakon što istraživanje završi deset nasumično izabranih identifikacija sudjelovanja bit će objavljeno na stranicama istraživanja.

Promjene je moguće učiniti tek kad saznamo stvarne potrebe i probleme studenata. Ispunite upitnik i potaknite promjene u pravom smjeru!

www.eurostudent.hr

Skip to content