Vijesti

2019 / Obilježen Dan mimoza

Obilježen Dan mimoza

29.01.2019

Već sedam godina za redom Veleučilište Velika Gorica, uz pomoć Grada Velike Gorice, Hrvatske lige protiv raka, Udruge Zdravka i Poliklinike Zahi, organizira humanitarnu akciju prodaje mimoza povodom dana posvećenoga prevenciji raka vrata maternice.
Velikogoričani su se i ove godine odazvali u velikom broju, pa su buketići brzo nestali. Prodaji se pridružio i zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec, te ovom prilikom zahvaljujemo Gradu, ali i svim našim partnerima koji pomažu da Veleučilište ustraje i u svom humanitarnom radu te i na taj način doprinese svojoj društvenoj zajednici.
Svjesni značaja prevencije i mogućim pogubnim ishodima bolesti dobro je svaki puta iznova se podsjetiti o kakvoj se bolesti radi.
Naime, rak vrata maternice drugi je najčešći rak u žena te treći uzrok smrtnosti od raka kod žena. Većina žena koje obole od raka vrata maternice vjerojatno nikad nisu napravile papa test ili ga barem nisu napravile u zadnjih pet godina. Dodatni problem je taj što gotovo dvije trećine žena ne provodi redovite kontrole, a najčešće se testiraju uvijek iste osobe.

Skip to content