Vijesti

2018 / Nikica Gabrić posjetio VVG

Nikica Gabrić posjetio VVG

17.01.2018

Prof. dr. sc. Nikica Gabrić, naš poznati oftalmolog te osnivač i ravnatelj Specijalne bolnice za oftalmologiju Svjetlost posjetio je jučer Veleučilište Velika Gorica kako bi se, prije svega upoznao s praktičnim radom naših studenata očne optike/optometrije.
Profesor Gabrić tako je u pratnji dekana dr. sc. Ivana Totha, prodekana dr. sc. Ivana Nađa te pročelnika studija Očna optika, dr. sc. Josipa Čuliga obišao laboratorije za očnu optiku gdje se susreo sa studentima i njihovim nastavnicima, asistenticom u nastavi Sonjom Drugović i stručnim suradnikom Kristijanom Pilijem.
Profesor Gabrić upoznao se s načinom rada naših studenata te su se otvorila pitanja o mogućoj suradnji našeg Veleučilišta s jednom od najpoznatijih specijalnih bolnica za oftalmologiju.
Specijalistički studij bi se tako, prema mišljenju profesora Gabrića, trebao bazirati na tome da studenti kada završe specijalizaciju budu obučeni za kliničke optometriste koji bi imali mogućnost raditi u klinikama poput klinike Svjetlost, a ne za tehničare koji bi svoja zaposlenja mogli pronalaziti samo u optičarskim radnjama.
Naime, Svjetlost je oftalmološka ustanova poznata po najvišim standardima tehničke podrške i ljudskog znanja te se konstantno pokazuje kao predstavnik najnovije tehnologije u oftalmološkoj praksi.

Skip to content