Vijesti

2018 / Jačanje suradnje s Češkim visokim tehničkim učilištem

Jačanje suradnje s Češkim visokim tehničkim učilištem

06.04.2018

U Pragu se na Češkom visokom tehničkom učilištu (ČVUT) 4. travnja 2018. održala međunarodna studentska konferencija. Ovo je druga po redu optometrijska studentska konferencija koju organizira suradna visokoobrazovna ustanova iz Praga. Veleučilište Velika Gorica s praškim visokim učilištem surađuje posljednjih nekoliko godine, a suradnja se na inicijativu obje ustanove posljednjih mjeseci intenzivira sa željom za obostranom podrškom u razvoju optometrije. Konferencija se održavala u potpunosti na engleskom jeziku, a cilj joj je omogućiti studentima stjecanje prezentacijskih vještina i jačanje kompetentnosti komunikacije na engleskom jeziku u području struke te međusobno umrežavanje i jačanje mobilnosti. Ispred Veleučilišta Velika GOrica je konferenciji nazočio pomoćnik dekana za međunarodnu suradnju Alen Stranjik, mag. ing. aeroing. koji se cijelom skupu obratio s prezentacijom mogućnosti studentske ERASMUS+ mobilnosti koju Veleučilište omogućava za studente na svojoj ustanovi te pozvao prisutne na sudjelovanje u ovogodišnjoj velikoj OCCSEE2018 konferenciji u Puli. Od slijedeće godine je pomoćnik dekana najavio dolazak i hrvatskih studenata na aktivno sudjelovanje u konferenciji čime će ČVUT postati druga visokoobrazovna ustanova u Republici Češkoj gdje studenti Veleučilišta odlaze na studentske konferencije.
Osim našeg predstavnika na ovoj studentskoj konferenciji sudjelovali su voditelji studija optometrije fakulteta u Jeni-Njemačka, Milano-Italija, Helsinki Metropolia-Finska, Taillinn Health Care College iz Tallinn-Estonia, Beuth-hochschule Berlin-Njemačka te Brna i Olomouca-Češka Republika.
Pomoćnik dekana Alen Stranjik iskoristio je ovu priliku i za daljnje umrežavanje visokih učilišta u području optometrije pa je tako dogovorena Erasmus+ suradnja s Helsinki Metropolia iz Finske, Taillinn Health Care College iz Estonije i Beuth-hochschule iz Njemačke. Konferenciju su podržali i vjerni sponzori koji prepoznaju vrijednost ovakvih skupova i njihov daljnji razvoj.

Skip to content