MMM

Veleučilište Velika Gorica jučer je bilo domaćin 20. sjednice Vijeća studenata veleučilišta i visokih škola. Na sjednici Vijeća studenata sudjelovao je i ministar rada i mirovinskog sustava prof. dr. sc. Mirando Mrsić.

Ministar Mrsić istaknuo je, govoreći o programu “Garancija za mlade”, kako dugoročno neće biti riješen gorući problem nezaposlenosti mladih ako hitno ne pokrenemo mjere za jače povezivanja visokog obrazovanja i strukovnoga srednjoškolskog obrazovanja s tržištem rada.

Ministar Mrsić smatra da mladi trebaju poslodavcima objasniti i kakve povlastice dobivaju posredstvom programa kao što je “Garancija za mlade”, te dodao kako nije mali broj tih povlastica.

Podsjetio je i na činjenicu da su dosadašnji programi stručnog osposobljavanja bili vrlo uspješni za 60 posto mladih rekavši kako ih se upravo toliki postotak, po završetku programa stručnog osposobljavanja, i zaposlio.

V2Predsjednik VIVŠ-a RH Karlo Kolesar ocijenio je pak kako “zajedništvo i snaga koje pokazuje složeno tijelo kao što je VIVŠ koji zastupa interese studenata državnih i privatnih fakulteta, treba biti jasan smjer napretka u kojemu, zahvaljujući sinergiji znanosti i struke, dugoročno dobiva cijela Hrvatska.

Visokog gosta, kao i studente iz cijele Hrvatske pozdravio je dekan Veleučilišta mr. sc. Ivan Toth.