SAR1Delegacija Grada Velike Gorice, gradonačelnik Dražen Barišić i zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec, posjetila je s dekanom Veleučilišta mr. sc. Ivanom Tothom Pravni fakultet u Kiseljaku i Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije u Sarajevu.

Tijekom sastanka na sarajevskom Fakultetu razgovaralo se o dosadašnjim oblicima suradnje koji su rezultat implementacije Sporazuma o suradnji dviju visokoobrazovnih ustanova te o modelima i pravcima buduće suradnje.

SAR2-Prije svega najvažniji je zajednički interes provođenja razvoja regionalnog projekta analize rizika poslovanja kritičnim infrastrukturama s ciljem utvrđivanja zadaća nacionalnih i lokalnih tijela uprave u izradi procjene rizika i osiguravanju nesmetanog funkcioniranja kritičnih infrastruktura i u kriznim uvjetima. U skladu s tim treba pristupiti izradi programa i provedbi edukacije za ovlaštene osobe tijela državne i lokalne uprave zadužene za analizu poslovanja kritične infrastrukture i vlasnike kritične infrasatrukture-, rekao je na sastanku dekan Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije u Sarajevu, Nedžad Korajlić.

SAR3U tom smislu, dodao je dekan Korajlić, koristila bi se iskustva Veleučilišta Velika Gorica, koje je već razvilo takav projekt u Republici Hrvatskoj.

Veleučilište Velika Gorica u svom programu obrazovanja veliku pažnju posvećuje međunarodnoj suradnji te posebno dobrim odnosima sa susjednom Bosnom i Hercegovinom. -S visokoobrazovnim institucijama iz susjedne nam i prijateljske zemlje surađujemo dugi niz godina, kako u kreiranju programa za naše studije na kojima se obrazuju i studenti iz Bosne i Hercegovine, tako i na međusobnom sudjelovanju na međunarodnim konferencijama i ostalim projektima od posebne važnosti za cijelu našu regiju-naglasio je dekan Toth.

Upravo je takva suradnja ostvarena i s Pravnim fakultetom u Kiseljaku i Fakultetom za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije u Sarajevu.

Gradonačelnik Barišić i zamjenik Kolarec, zajedno su s dekanom Tothom predstavili kvalitete i prednosti, kako Veleučilišta, tako i Grada Velike Gorice koji od početka, kao osnivač Veleučilišta, daje punu potporu u osiguravanju temeljnih uvjeta u razvoju studijskih programa i projekata Veleučilišta. Zajednička je vizija da Veleučilište postane regionalno i međunarodno središte za visoko i cjeloživotno obrazovanje u specifičnim područjima svojih studijskih programa i da u konačnosti Velika Gorica postane sveučilišni grad.