U srijedu 26.09.2012. je u Zagrebu održana konferencija Geeks on a Plane (GOAP). Održavanje konferencije organizacijski su pomogli – Zagrebački inkubator poduzetništva, Fermeron, Netokracija i Hrvatska mreža poslovnih anđela (CRANE).

Konferencija je otvorena kratkim obraćanjem ministra poduzetništva i obrta Gordana Marasa te keynoteom Davida McClurea, vođe poznatog američkog startup akceleratora 500 startups. McClure je publici objasnio kojim se pokazateljima može mjeriti uspjeh odnosno napredak startup projekta.

Potom se 20 ambicionznih startup timova natjecalo, koji svi redom ciljaju na globalno tržište. Uspješno su se predstavili stranim investitorima, te privukli pažnju za vlastite inovativne projekte.

Jedan od glavnih ciljeva mladih poduzetnika koji su sudjelovali na konferenciji bio je zainteresirati investitore za daljnji razgovor o možebitnim ulaganjima u njihove projekte.

U zadnje vrijeme veoma poznatom hrvatskom poduzetniku Matiji Kolpiću, ovakve konferencije su pomogle za pokretanje svojeg startupa, odnosno tvrtke Farmeron. Tvrtka si je nedavno osigurala investiciju od 1,4 milijuna dolara. Pobjednik ovog natjecanja jest hrvatski WHOAPI tim (Goran Duškić i Edi Budimilic).

Izvor: Vidi.hr