Titula: mr. sc. Davorin Valenčić, v. pred., dipl. ing.
Phone number: +385 1 7897 647

Obrazovanje

Diplomirao na Elektrotehničkom fakultetu (ETF, danas FER) Sveučilišta u Zagrebu 1989. godine, smjer Telekomunikacije i informatika.

Završen poslijediplomski znanstveni studij Master informacijskih znanosti u Italiji (Politecnico di Milano).

Profesionalna, znanstvena i nastavna karijera

Nakon završenog elektrotehničkog studija dvije godine radio u Hrvatskom Telekomu u Osijeku na poslovima razvoja telekomunikacija.Nakon završenog poslijediplomskog studija radio pet godina u Italiji za „Zucchetti“, jednu od vodećih softverskih firmi u Italiji. Vodio tim koji se bavio razvojem i primjenom projekta Mercury (razvoj softverskih aplikacija i prijenos podataka između računala preko teleteksa).U periodu od 1996. do 2004. godine radio u Nizozemskoj za američke proizvođače mrežne opreme (Cisco, 3Com i Extreme Networks) na poslovima razvoja i implementacije računalnih mreža.

Nakon povratka u Hrvatsku 2004. godine, dvije godine radio na poslovima sistem inženjera za mrežne tehnologije u Cisco Hrvatska. Od 2007. godine radi kao predavač na nekoliko Visokih škola (uglavnom predmete vezane uz računalne mreže i informacijske sustave).

Trenutno zaposlen na Veleučilištu Velika Gorica kao viši predavač (predmeti „Upravljanje projektima“, „Uređaji računalnih sustava“ i „Računalne mreže“).

Na VVG-u je voditelj i predavač Cisco akademije.

Objavio kao koautor udžbenik „Računalne mreže“ i desetak stručnih radova.

Usavršavanje

Trenutno pohađa doktorski znanstveni studij na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu, Sveučilište u Zagrebu.Posjeduje nekoliko industrijskih certifikata za mrežnu opremu od kojih su aktivni

  • Cisco Certified Internetworking Expert in R/S – Routing and Switching (CCIE #6511) Emeritus
  • Cisco Certified Academy Instructor (CCAI)
  • Certified Cisco Systems Instructor (CCSI)

i neaktivni:

  • Extreme Networks Specialist (ENS)
  • Juniper Networks Certified Internet Specialist (JNCIS-M)

Foreign languages

Nizozemski

Hobi

Planinarenje