Vijesti

2016 / Uspjeh Ljetne škole u Sarajevu

Uspjeh Ljetne škole u Sarajevu

25.07.2016

U Sarajevu je završila Međunarodna ljetna škola Upravljanje u kriznim situacijama koja je okupila 83-je polaznika, profesionalaca iz oblasti sigurnosti, volontera nevladinih sektora te studenata iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Kosova.
Nakon svečanog otvorenja program Međunarodne ljetne škole predstavljen je dan kasnije, 16. srpnja 2016. na konferenciji za novinare. Organizatori Ljetne škole bili su Veleučilište Velika Gorica i Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta u Sarajevu.
Uz ostale sigurnosne stručnjake, dekani obaju fakulteta, prof. dr. sc. Nedžad Korajlić i dr. sc. Ivan Toth gostovali su na najpoznatijim televizijskim programima, kao i u brojnim ostalim medijima Bosne i Hercegovine.
Obzirom da je ovaj prvi zajednički projekt ljetne škole prošao iznimno uspješno i sljedeće je godine u planu ljetna škola posvećena kriznim situacijama koja bi se izvodila i na engleskom jeziku. Na ovogodišnjoj Međunarodnoj ljetnoj školi studenti i profesionalci iz oblasti sigurnosti razmijenili su iskustva o aktualnim izazovima, prije svega, izbjegličkoj krizi, terorističkim napadima, kao i državnog udara koji se proteklih dana dogodio u Turskoj. Ljetna škola bila je, uz ostalu teoriju i praksu, prilika za pronalaženje odgovora na spomenute krizne situacija i traženja načina kako učiti iz proteklih ali i kako se nositi s nekim budućim krizama.

Polaznicima Međunarodne ljetne škole dodijeljena su dva certifikata – Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta u Sarajevu i Veleučilišta Velika Gorica.

foto press

Skip to content