Vijesti

2017 / Snimanje za emisiju Vodič kroz EU fondove na VVG-u

Snimanje za emisiju Vodič kroz EU fondove na VVG-u

26.09.2017

TV ekipa HRT-ove emisije Vodič kroz EU fondove snimila je danas prilog o projektu EU Circle u kojemu sudjeluje i Veleučilište Velika Gorica. Projekt su predstavili pomoćnik dekana za međunarodnu suradnju Alen Stranjik, voditelj projekta ispred Veleučilišta Velika Gorica, Nenad Petrović, stručni suradnik na projektu i Ana Radman, administratorica.

-U projekt smo se uključili jer Veleučilište Velika Gorica od 2005. godine provodi studij Upravljanje u kriznim uvjetima a sam projekt ukazuje na važnost otpornosti kritične infrastrukture. Tome podučavamo i naše studente jer smo jedina visokoobrazovna ustanova koja se bavi kriznim upravljanjem i kriznim menadžmentom. Projekt u kojemu sudjeluje 21 partner, ima veliki značaj za našu ustanovu. Širimo i mrežu partnera za budućnost jer na taj način povećavamo mogućnosti za razmjenu studenata i ostvarivanje novih zajedničkih ciljeva. Naš je cilj izgraditi centar izvrsnosti u kriznom upravljanju. Ovim projektom želimo doprinijeti gospodarstvu i krajnjim korisnicima na način da razvijemo softver koji će omogućiti simulaciju kriznih stanja. S dobivenim programskim rješenjima moći ćemo simulirati stanje u bilo kojem gradu u Hrvatskoj i na taj način sanirati moguće posljedice-,ispričao je HRT-ovim novinarima pomoćnik dekana Alen Stranjik, voditelj EU projekta ispred Veleučilišta Velika Gorica.

Podsjećamo da projekt EU CIRCLE, financiran s oko 7,3 milijuna eura iz EU programa Obzor, tijekom 36 mjeseci provedbe okuplja 21-og partnera iz 9 članica Europske unije. Republiku Hrvatsku predstavljaju 3 institucije: Državna uprava za zaštitu i spašavanje, Državni hidrometeorološki zavod i Veleučilište Velika Gorica, koji su u projekt uključeni zbog znanja u zaštiti kritične infrastrukture i procjeni rizika od katastrofa te iskustva u kriznom upravljanju.

Skip to content