Vijesti

2017 / Okrugli stol – završnica Dana kriznog upravljanja

Okrugli stol – završnica Dana kriznog upravljanja

26.05.2017

U tijeku je okrugli stol na temu Prevencija u proizvodnji hrane-klimatske promjene kao funkcija sigurnosti i proizvodnje hrane, kojim će završiti 10. međunarodna konferencija Dani kriznog upravljanja u organizaciji Veleučilišta Velika Gorica.
Podsjetimo da je konferencija započela u srijedu 24. svibnja 2017. velikom pokaznom vježbom obrane od terorizma i RKBN (radiološkog, kemijskog, biološkog i nuklearnog) napada, održanoj na poligonu u Stubičkoj Slatini. Na vježbi su sudjelovali pripadnici Specijalne policije Ministarstva unutarnjih poslova – Antiteroristička jedinica Lučko, Državna uprava za zaštitu i spašavanje s Državnom intervencijskom postrojbom civilne zaštite, javnim vatrogasnim postrojbama Zagreba i Zaboka, DVD-om Stubička Slatina, gradskim društvima Crvenog križa Zaboka i Krapine te DOK-ING-om i Pirotehnikom Mirnovec U vježbi koju su promatrali brojni uzvanici, među kojima i izaslanik predsjednice Republike Hrvatske brigadir Damir Terzić, sudjelovali su i studenti Veleučilišta Velika Gorica.
Međunarodna konferencija nastavila se službenim otvorenjem 24. svibnja u 17 sati u Tuhelju, u hotelu Well. Tijekom jučerašnjeg dana održano je niz radionica, dok je danas rad konferencije nastavljen preostalim radionicama i okruglim stolom koji moderira dr. sc. Branka Ivančan-Picek, pomoćnica ravnatelja Državnog hidrometeorološkog zavoda, jednog od partnera Konferncije.

Skip to content