Vijesti

2016 / Motorna vozila

Motorna vozila

30.11.2016

2-korica-knjiga-motorna-vozila-jpgTeorija kretanja i konstrukcija – II. izdanje
U nakladi Veleučilišta Velika Gorica ovih je dana iz tiska izašlo II. izdanje knjige MOTORNA VOZILA, autora dr. sc. Dinka Mikulića, prof. v.š., pročelnika preddiplomskog studija Održavanja motornih vozila i specijalističkog diplomskog stručnog studija Upravljanje logističkim sustavima i procesima.
Kako je prvo izdanje knjige brzo rasprodano pojavila se potreba za drugim izdanjem. U skladu s prijedlozima suradnika, knjiga je dopunjena s četiri nova poglavlja, karoserije, dizajna, udobnosti i sigurnosti vozila. Knjiga Motorna vozila, II. izdanje (478 stranica) sadrži teoriju kretanja i opis konstrukcije motornih vozila u 16 poglavlja. S obzirom na recenzije profesora s triju veleučilišta, knjiga čini veleučilišni udžbenik iz područja motornih vozila.
Redovna cijena knjige je 290,00 kn, dok je studenti mogu nabaviti po povlaštenoj cijeni od 145,00 kn u knjižnici Veleučilišta Velika Gorica, Zagrebačka 5, Velika Gorica. Sadržaj knjige možete vidjeti u nastavku.

 

 

Sažetak knjige

MOTORNA VOZILA

Teorija kretanja i konstrukcija

Ova je knjiga otvoreni prikaz znanja i primjene tehnologije na suvremenim motornim vozilima. Suvremena tehnička rješenja vozila obrađena su postupno na stručan i ilustrativan način, uz pomoć slika u boji, shema i primjera.

Knjiga počinje s opisom kotača koji osigurava pokretljivost vozila, a prati ga teorija kretanja vozila koja omogućuje analizu performansi vozila i inovativnu konstrukciju konvencionalnih, električnih i super brzih vozila. Svaki sklop vozila je detaljno prikazan i objašnjen princip rada.

Detaljno je objašnjena udobnost i klimatizacija, a lijepi dizajn budi emocije i strast prema automobilu. Na kraju prikazani su dinamički testovi koji bude znatiželju ljubitelja automobila.

Više o knjizi doznajte ovdje:
vise-o-knjizi

Skip to content