Vijesti

2016 / Motori

Motori

07.12.2016

scan10583

Osnove teorije motora s unutarnjim izgaranjem

U nakladi Veleučilišta Velika Gorica ovih je dana iz tiska izašlo I. izdanje knjige MOTORI, autora prof.dr.sc. Emila Hnatko
Knjiga Motori (174 stranica) sadrži teoriju motora s unutarnjim izgaranjem u 5 poglavlja. Redovna cijena knjige je 240,00 kn, dok je studenti mogu nabaviti po povlaštenoj cijeni od 120,00 kn u knjižnici Veleučilišta Velika Gorica, Zagrebačka 5.

Sažetak knjige

MOTORI

Teorija motora s unutarnjim izgaranjem

Ova je knjiga otvoreni prikaz spoznaja iz teorije suvremenih motora s unutarnjim izgaranjem. Iz vrlo opsežnog i složenog područja izdvojene su Osnove teorije motora s unutarnjim izgaranjem u skladu s nastavnim programom i stručnom izobrazbom Veleučilišta Velika Gorica. Poglavlja udžbenika obrađena su postupno na stručan i ilustrativan način, uz pomoć slika u boji, dijagrama i primjera.

U Osnovama teorije su obrađena uvodna razmatranja, termodinamički ciklusi motora, radni ciklusi četverotaktnih i dvotaktnih motora, proračun i mjerenja značajki kod Ottovih i Dieselovih motora, sheme razvoda, vanjske karakteristike i toplinske bilance motora.

Razvoj motora je stalan i vrlo dinamičan, uključuje primjenu novih tehnologija i zahtijeva od studenata i inženjera vrlo dobro poznavanje motora i brzu prilagodbu novim zahtjevima eksploatacije i održavanja motora.

Skip to content