Vijesti

2016 / Mjerenja

Mjerenja

08.12.2016

001-naslovnicaU nakladi Veleučilišta Velika Gorica ovih je dana iz tiska izašlo I. izdanje knjige MJERENJA, autora dr.sc. Đorđa Šilića, prof. v.š.
Knjiga Mjerenja (222 stranice) obrađuje opća mjerenja u strojarstvu, dakle ona mjerenja koja su zajednička i osnovna za sva područja praktičnog strojarstva, posebno u oblasti održavanja prometnih sredstava. Redovna cijena knjige je 240,00 kn, dok je studenti mogu nabaviti po povlaštenoj cijeni od 120, 00 kn u knjižnici Veleučilišta Velika Gorica, Zagrebačka 5.

Sažetak knjige

MJERENJA

Knjiga je prilagođena nastavnim sadržajima koji obuhvaćaju predmet „Inženjerska mjerenja“ na studijima Održavanje motornih vozila i Održavanje zrakoplova Veleučilišta u Velikoj Gorici kao nastavna literatura za praćenje predavanja i vježbi.
Podijeljena je u cjeline koje omogućavaju bolju preglednost i praćenje nastavnih sadržaja. U prvom poglavlju udžbenika objašnjeni su osnovni pojmovi teorije mjerenja, u drugom mjerne jedinice, u trećem poglavlju pojednostavljeno su opisani ne samo klasični mjerni instrumenti i uređaji nego i rad novih suvremenih instrumenata koji su temelj u izučavanju specijaliziranih uređaja i opreme koji će se obrađivati u nastavku studiranja u predmetima održavanja motornih vozila i zrakoplova. Uu četvrtom su poglavlju objašnjeni osnovni pojmovi teorije pogrešaka, a u daljnjih sedam obrađeni su postupci, najčešće metode i uređaji za mjerenje duljine, kuta, hrapavosti ploha, sile i mase, tlaka, temperature, te zvuka i buke.
Uz ovu knjigu studenti imaju mogućnost stjecanja kompletnog znanja, kako teorijskog, tako i praktičnog, što će pridonijeti i njihovoj stručnoj samostalnosti u budućem radu.

Skip to content