Vijesti

2017 / Kristina Mihić dobila nagradu Međunarodnog udruženja edukatora kontaktnih leća

Kristina Mihić dobila nagradu Međunarodnog udruženja edukatora kontaktnih leća

19.06.2017

Kristina Mihić, mr. sc. opt., osvojila je nagradu Međunarodnog udruženja edukatora kontaktnih leća – Travel award, koja se svake godine dodjeljuje jednoj osobi koja na početku karijere iz područja kontaktnih leća i koja pomaže radu Internacionalnog udruženja edukatora iz područja kontaktnih leća.
Nagrada je sponzorirana od strane Međunarodnog udruženja edukatora kontaktnih leća (IACLE) i Britanskog udruženja edukatora za kontaktne leće (BCLA).

Ovom je prilikom Kristina Mihić, uz još 80-ak edukatora iz područja kontaktnih leća iz Britanije i ostatka Europe, prisustvovala IACLE Education day i konferenciji BCLA u Liverpoolu. Na konferenciji koja je trajala tri dana održana su predavanja iz područja suhog oka, kontrole miopije i ortokeratologije te su predstavljene novosti iz posljednjih istraživanja, kao i posljednja tehnologija u ovome području.
-Ovim putem bih željela zahvaliti udruženjima IACLE i BCLA što mi je pružena prilika da posjetim ovaj jedinstveni kongres. Obzirom da se radi o jednom od najvećih kongresa iz područja kontaktnih leća imala sam prilike vidjeti najnovija dostignuća iz područja kontaktnih leća kao što su mekane kontaktne leće za pripasivanje keratokonusa, DEWS II istraživanje, novu klasifikaciju suhog oka te sudjelovati na OrtoK simpoziju. Stekla sam i brojna nova poznanstva i imala mogućnost razgovarati s predstavnicima drugih fakulteta o novim projektima-, rekla je Kristina o svojom dojmovima iz Liverpoola.
Čestitke Kristini!

Skip to content