Vijesti

2016 / EU projekt RECIPE – konferencija 11. i 12. travnja

EU projekt RECIPE – konferencija 11. i 12. travnja

21.01.2016

IMG_20160120_151525Jučer je održan sastanak članova Projektnog tima za EU projekt RECIPE (Resilience of Critical Infrastructure Protection in Europe) na kojemu se govorilo o učinjenim koracima na projektu te onome što još treba napraviti do njegova završetka, krajem lipnja ove godine.

Naime, do sada je u sklopu projekta održano nekoliko sastanaka i radionica u Zagrebu i Beogradu te su na Veleučilištu Velika Gorica održane dvije panel diskusije. Na temelju svega toga finaliziran je dokument nacionalnog stajališta, a početkom veljače slijedi sastanak u Švedskoj. Međunarodna konferencija posvećena upravo projektu RECIPE, odnosno, otpornosti i zaštiti kritične infrastrukture u Europi, bit će održana 11. i 12.travnja 2016. u Splitu.

Podsjećamo da je glavni koordinatror projekta Državna uprava za zaštitu i spašavanje a u projetku sudjeluju Veleučilište Velika Gorica, Fakultet za sigurnosne studije Beograd i Swedish Civil Contingencies Agency (Švedska).

Nakon sastanka RECIPE tima, održan je i sastanak na kojemu je bilo riječi o stanju projekta EU CIRCLE, koji Veleučilište također provodi sa svojim partnerima iz Hrvatske – Državnom upravom za zaštitu i spašavanje i Hrvatskim hidrometeorološkim zavodom te sa još 20 partnera iz 9 članica Europske unije.

EUC-logoAnnexV-logo
Skip to content