Vijesti

2017 / Analiza pokazne vježbe na zajedničkom sastanku VVG-a i partnera

Analiza pokazne vježbe na zajedničkom sastanku VVG-a i partnera

08.06.2017

Na Veleučilištu je danas održan sastanak sudionika pokazne vježbe, koja je u sklopu Međunarodne konferencije Dani kriznog upravljanja održana 24. svibnja 2017. u Stubičkoj Slatini.
Svi su sudionici složni da je vježba bila iznimno uspješna, uz sitne manjkavosti koje treba u budućnosti popraviti. No, treba uzeti u obzir da je vježba izvođena za publiku i širu javnost pa se nisu mogle koristiti tehnike koje bi bile poželjne u realnoj situaciji.
Zaključak je da su ovakve pokazne vježbe vrlo korisne, te da se na osnovu njih treba pristupiti izradi edukativnih materijala koji bi bili podloga za izvođenje nastave, posebno u praktičnom dijelu i vježbama.
Na sastanku su, uz predstavnike Veleučilišta na čelu s dekanom Ivanom Tothom, prodekanom za nastavnu djelatnost Ivanom Nađom, pomoćnikom dekana Alenom Stranjikom, glavnim koordinatorom vježbe Zvonkom Orehovcem, aktivno sudjelovali i predstavnici partnera konferencije i pokazne vježbe: Alenko Ribić, pomoćnik zapovjednika Specijalne policije MUP-a, Gordan Pešić iz DOK-ING-a, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Krapinsko-zagorske županije Krešimir Božić, potom Davor Šimunović i Zdenko Babić ispred Hrvatskog Crvenog križa te Boris Guberina ispred Ureda za upravljanje u hitnim situacijama grada Zagreba.
Svi oni otvoreni su za svaku daljnju suradnju, tim više što su iskustva iz ovoga prvoga projekta više nego dobra.

Skip to content