Croatian(HR)English (United Kingdom)
Purchase Generic Viagra
bolonja
vvg_na_youtube_transp_150
wifi_vvg_transp_150
MSDNAA VVG

ERASMUS - Povelja

erasmus_vvg_sm

PrijavaKalendar

Last month July 2014 Next month
M T W T F S S
week 27 1 2 3 4 5 6
week 28 7 8 9 10 11 12 13
week 29 14 15 16 17 18 19 20
week 30 21 22 23 24 25 26 27
week 31 28 29 30 31

OCCSEE

LOGO_2_occsee

Platinasti sponzor:

Essilor_plavo_150

Zlatni sponzor:

Alcon_Splendor_150

French German Italian Russian Slovenian Hungarian
Prošla događanja
Ljetna škola: Posjeta studenata protupožarnoj eskadrili u Zračnoj bazi Zemunik
Događanja - Prošla događanja

ZADAR1Kako bi što bolje našim studenticama i studentima približili problematiku upravljanja u kriznim uvjetima, a posebno u gašenju velikih šumskih požara, sudionici 1. ljetne škole jučer su (20. srpnja) bili u radnom posjetu protupožarnoj eskadrili u Zračnoj bazi Zemunik. U sklopu radne posjete piloti protupožarne eskadrile organizirali su za naše studente kratku prezentaciju o upotrebi zračnih snaga u Republici Hrvatskoj i u inozemstvu tijekom gašenja šumskih požara. Također, sudionici Ljetne škole imali su prilike upoznati se i sa uporabom zrakoplova u protupožarnoj zaštiti.

AddThis Social Bookmark Button
Ažurirano Ponedjeljak, 21 Srpanj 2014 10:26
Više...
 
Naši studenti posjetili zrakoplovne baze na Plesu i u Zemuniku
Događanja - Prošla događanja

ZEMUNIK1

Studenti prve godine studija Održavanje zrakoplova, kojima se pridružio i određeni broj studenata studija Održavanje motornih vozila, posjetili su 7. srpnja zrakoplovnu bazu u Zemuniku.

Cilj posjeta bilo je upoznavanje s organizacijom i provedbom prvog i drugog stupnja održavanja vojnih i protupožarnih zrakoplova.

AddThis Social Bookmark Button
Ažurirano Ponedjeljak, 14 Srpanj 2014 12:44
Više...
 
Eramus program za nastavno osoblje: Nives Jovičić boravila u Rumunjskoj
Događanja - Prošla događanja

NIVES_ERASMUS2U okviru Erasmus programa za nastavno osoblje Nives Jovičić, asis., struč.spec.ing.admin.chris. posjetila je rumunjski grad Cluj-Napoca te na Fakultetu zaštite okoliša i inženjerstva (Faculty of Environmental Sciences and Engineering, Babeș-Bolyai University) boravila tjedan dana.

Tijekom svoga boravka u Cluju održala je predavanja te radionice za studente na temu ekološki otisak.

AddThis Social Bookmark Button
Ažurirano Utorak, 08 Srpanj 2014 14:40
Više...
 
Probni let MIG-a 21 pratili i naši studenti
Događanja - Prošla događanja

Grupna_2Studenti studija Održavanje zrakoplova posjetili su Zrakoplovnu bazu Pleso, na kojoj su promatrali probni let borbenog aviona MIG-21.

Naši su se studenti ovom prilikom družili s testnim vojnim pilotom, brigadirom Ivanom Selakom i voditeljem projektnog tima za remont MIG-ova, pukovnikom Željkom Šimićem.

Studente je u posjetu Zrakoplovnoj bazi Pleso pratio njihov predavač s Veleučilišta, Mirko Jakopčić.

AddThis Social Bookmark Button
Ažurirano Utorak, 01 Srpanj 2014 13:39
 
Erasmus program-prof. Kalambura na Sveučilištu u Padovi
Događanja - Prošla događanja

PADOVA1U okviru Erasmus programa za nastavno osoblje prof. dr. sc. Sanja Kalambura boravila je osam dana na Sveučilištu u Padovi, na Fakultetu građevine, zaštite okoliša i arhitekture.

Prof. Kalambura bila je gost prof.dr. Raffaella Cossua, jednog od vodećih svjetskih stručnjaka za gospodarenje otpadom te je tijekom svoga boravka u Padovi predavala studentima druge godine u okviru predmeta Gospodarenje otpadom, s posebnim osvrtom na odvojeno prikupljanje, recikliranje i obradu otpada.

AddThis Social Bookmark Button
Ažurirano Petak, 20 Lipanj 2014 10:42
Više...
 
Očna optika -Gostovanje predavača s Malte
Događanja - Prošla događanja

photo_2Dr. Anton Azzopardi Giappone s Malte (The Cathedral Group Ltd. - Cathedral Optical) održao je sadašnjim i bivšim studentima Očne optike predavanje na temu Ocular Surface Health and Diseases.

Dr. Azzopardi Giappone s našim je studentima tako podijelio svoja znanja i iskustva iz područja očne optike, optometrije i oftalmologije te naglasio koliko veliku ulogu imaju inženjeri optometrije u njegovoj zemlji i koliko je bitna suradnja osoba iz struke, poput suradnje oftalmologa i optometrista. Nadamo se da će i u Hrvatskoj takva suradnja uskoro zaživjeti.

AddThis Social Bookmark Button
Više...
 
Predstavnici Studentskog zbora VVG-a na sjednici u Bjelovaru
Događanja - Prošla događanja

Sjednica1Predstavnici Studentskog zbora Veleučilišta Velika Gorica prisustvovali su 12. sjednici Vijeća studenata veleučilišta i visokih škola Republike Hrvatske, održanoj na Visokoj tehničkoj školi u Bjelovaru. Između raznih tema dnevnog reda važno je istaknuti neke, kao što su izrada novog Pravilnika o smještaju studenata u domove, izmjene i dopune Zakona o studentskom zboru i drugim studentskim organizacijama te o provedbi istraživanja EUROSTUDENT V. Studentski zbor Veleučilišta Velika Gorica zastupali su zamjenik predsjednika Studentskog zbora Tomislav Hubak i studentski pravobranitelj Veleučilišta Velika Gorica Ante Bunoza.

AddThis Social Bookmark Button
 
Studenti Očne optike u Lovranu
Događanja - Prošla događanja

LOVRAN1Studenti studija Očna optika boravili su dva dana u studentskom i učeničkom domu u Lovranu gdje su mjerili oštrinu vida . Tijekom svoga boravka napravili su 120 mjerenja vidne oštrine.

AddThis Social Bookmark Button
 
Alen Stranjik na seminaru u Bugarskoj
Događanja - Prošla događanja

ALEN1U Bugarskoj je održan trodnevni seminar o primjerima dobre prakse suradnje između zemalja u regiji jugoistočne Europe u slučaju prirodnih i umjetnih katastrofa.

Na seminaru je sudjelovao pomoćnik dekana za međunarodnu suradnju Alen Stranjik koji je sudionike seminara upoznao s desetogodišnjim radom Veleučilišta Velika Gorica i našim obrazovnim programima, te je kroz prezentaciju kriznog menadžmenta za visoko obrazovanje u Hrvatskoj i suradnju s drugim nadležnim organizacijama dao i prijedloge kako unaprijediti suradnju na međunarodnoj razini.

AddThis Social Bookmark Button
Ažurirano Subota, 17 Svibanj 2014 18:24
Više...
 
Press konferencija: Predsjednik Republike Ivo Josipović otvorit će novu zgradu Veleučilišta
Događanja - Prošla događanja

foto_presKako bi povećane aktivnosti, ali i sve veći broj studenata mogli pratiti i kvalitetni uvjeti rada, Veleučilište Velika Gorica širi se i prostorno. Naime, završeni su radovi na rekonstrukciji vatrogasne zgrade u koju se nakon svečanog otvorenja 5. svibnja 2014. useljava Veleučilište Velika Gorica. Novu zgradu otvorit će predsjednik Republike Hrvatske, Ivo Josipović. Početak svečanosti je u 12 sati.

Otvorenje nove zgrade Veleučilišta, kao i održavanje dviju međunarodnih konferencija krajem svibnja, najavili su na konferenciji za novinare gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić i dekan Veleučilišta Velika Gorica mr. sc. Ivan Toth.

AddThis Social Bookmark Button
Ažurirano Srijeda, 07 Svibanj 2014 12:57
Više...
 
Studenti očne optike na Danu preventive 2014.
Događanja - Prošla događanja

RIBA1Studenti studija Očna optika sudjelovali su na obilježavanju Dana Zdravstvenog veleučilišta. U zagrebačkom parku Ribnjak organizirano je druženje i zdravi obrok te niz aktivnosti, pa su studenti našeg Veleučilišta tijekom jučerašnjeg dana bili na usluzi brojnim Zagrepčanima koji su željeli izmjeriti svoju oštrinu vida.

AddThis Social Bookmark Button
Više...
 
Završen Forum struke
Događanja - Prošla događanja

FORUM1Na Forumu struke, održanom od 11. do 13. travnja u zagrebačkoj Ciboni, Veleučilište Velika Gorica predstavilo je svoje studijske programe zainteresiranim srednjoškolcima, koje čeka upis na fakultete i druge visokoškolske ustanove.

AddThis Social Bookmark Button
Više...
 
Naši studenti pregledali vid i Sanji Doležal
Događanja - Prošla događanja

OPTIKA1Studenti studija Očna optika jučer su na Cvjetnom trgu u Zagrebu sudjelovali u završnici obilježavanja Svjetskog dana zdravlja, koje je organizirao partner Veleučilišta Velika Gorica, Zavod za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar.

Naši su studenti zainteresiranim građanima mjerili oštrinu vidu, a takvih je bilo doista puno. U dva i pol sata više od stotinu građana provjerilo je svoju oštrinu vida. To je učinila i naša poznata pjevačica i voditeljica Sanja Doležal, koja se s našim studentima družila i izvan šatora u kojemu su bila organizirana javnozdravstvena događanja.

AddThis Social Bookmark Button
Ažurirano Nedjelja, 13 Travanj 2014 17:35
Više...
 
Studenti Očne optike na praksi u Učeničkom domu Marije Jambrišak
Događanja - Prošla događanja

optik3Studenti treće godine stručnog studija Očna optika dio su svoje stručne prakse početkom tjedna odrađivali u Učeničkom domu Marije Jambrišak u Zagrebu, Opatička ulica 14.

Odrađujući praktični dio nastave, studenti su se izmjenjivali u dvije smjene, te su tijekom jednog dana napravili pedesetak pregleda mjerenja vidne oštrine za djelatnike i učenice doma.

AddThis Social Bookmark Button
Ažurirano Srijeda, 09 Travanj 2014 13:58
Više...
 
Stručna posjeta i poziv budućim studentima: Dođite u DOK-ING!
Događanja - Prošla događanja

DOK1Studenti Veleučilišta Velika Gorica jučer su posjetili tvrtku DOK-ING d.o.o. U okviru stručne posjete studenti su upoznati sa organizacijom i tehnologijom proizvodnje te održavanja specijalnih strojeva i električnih vozila.

Poznata tvrtka pokazala je svoja postignuća i rezultate. Osim rukovodećih ljudi, prezentaciju tvrtke studentima su održali zaposlenici DOK-ING-a, bivši studenti Veleučilišta Velika Gorica, koji su završili stručni dodiplomski studij Održavanje motornih vozila ili specijalistički diplomski studij Logistika.

AddThis Social Bookmark Button
Ažurirano Srijeda, 09 Travanj 2014 09:22
Više...
 
Ministar Vrdoljak na svečanoj sjednici Vijeća studenata veleučilišta i visokih škola RH
Događanja - Prošla događanja

NSB_WEBVijeće studenata veleučilišta i visokih škola Republike Hrvatske danas je u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu održalo svečanu sjednicu, a potom i panel raspravu "Stručno obrazovanje je pokretač gospodarstva!".

Studente i njihove goste pozdravio je ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak, a u ime domaćina govorili su predsjednica Vijeća dekana veleučilišta i visokih škola Hrvatske prof. dr. sc. Slavica Ćosović Bajić, predsjednik Vijeća studenata veleučilišta i visokih škola Republike Hrvatske Toni Ganjto i glavna ravnateljica Nacionalne i sveučilišne knjižnice Dunja Seiter-Šverko.

AddThis Social Bookmark Button
Ažurirano Ponedjeljak, 31 Ožujak 2014 14:51
Više...
 
Potpora VVG-a terenskoj vježbi „CROMODEX 2014“
Događanja - Prošla događanja

rakitje1_1U sklopu programa za obuku u području civilne zaštite Europske unije u Rakitju je, u organizaciji Državnog ureda za zaštitu i spašavanje, završila terenska vježba „CROMODEX 2014“.

Scenarij vježbe temeljio se na katastrofalnim poplavama koje su pogodile šire područje Zagrebačke županije, posebno područja oko Velike Gorice i Rakitja. Stoga je Republika Hrvatska aktivirala Mehanizam civilne zaštite Europske unije, poslavši zahtjev za pomoć Centru za koordinaciju u izvanrednim situacijama – ERCC u Bruxellesu.

AddThis Social Bookmark Button
Ažurirano Ponedjeljak, 24 Ožujak 2014 15:08
Više...
 
Studenti VVG-a na predavanju „Svjetski dan voda“
Događanja - Prošla događanja

VODA1U sklopu suradnje Studentskog zbora Veleučilišta Velika Gorica i Studentskog zbora Zdravstvenog veleučilišta Zagreb, u srijedu 19. ožujka 2014. predstavnici Studentskog zbora VVG-a prisustvovali su predavanju na temu „Svjetski dan voda“ na Zdravstvenom veleučilištu Zagreb. Predavanje je održao Ljudevit – Lujo Tropan, dipl. ing. građ. među stručnjacima u području voda poznatiji pod nadimkom Vodar. Svjetski dan voda obilježava se od 1993. godine prema rezoluciji Glavne skupštine UN-a, a zasnovan je na preporukama konferencije UN-a o okolišu i razvoju 1992. godine. Pozivaju se sve države članice UN-a na obilježavanje Svjetskog dana voda.

AddThis Social Bookmark Button
Ažurirano Petak, 21 Ožujak 2014 10:18
Više...
 
Party u Hemingwayu
Događanja - Prošla događanja

U prošlu subotu u klubu Hemingway održan je party Veleučilišta Velika Gorica. Zabava je bila odlična, a ove fotografije govore više od tisuću riječi.

Party_11

AddThis Social Bookmark Button
Ažurirano Utorak, 18 Ožujak 2014 12:39
Više...
 
Nova suradnja: Veleučilište potpisalo sporazum sa Zavodom za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar
Događanja - Prošla događanja

1Veleučilište Velika Gorica i Zavod za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar
potpisali su Sporazum o poslovnoj suradnji u stručno-znanstvenoj djelatnosti i izvođenju nastave. Sporazum su u prostorima dekanata potpisali dekan Veleučilišta mr. sc. Ivan Toth, v. pred., prof. i ravnatelj Zavoda dr. Zvonimir Šostar.

Sporazum je potpisan u cilju razvoja međusobne suradnje i to, među ostalim, na programima i projektima znanstvenih istraživanja, obrazovanja i osposobljavanja u području prirodnih, tehničkih i biotehničkih znanosti, organiziranja i provedbe stručne nastave i studentske prakse, organiziranja seminara i tečajeva, kao i razmjene stručnjaka između dvije institucije.

AddThis Social Bookmark Button
Ažurirano Utorak, 18 Ožujak 2014 09:45
Više...
 
Okrugli stol: Hrvatska reciklira samo 8% otpada
Događanja - Prošla događanja


Hazu_-_Okrugli_stolU organizaciji Sekcije za gospodarenje otpadom Znanstvenog vijeća za zaštitu prirode Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, u ponedjeljak 24. veljače u palači Akademije održan je okrugli stol pod nazivom Cjelovit sustav gospodarenja otpadom.

Panel raspravu, na kojoj je uz stručnjake s desetak fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, sudjelovao i resorni ministar Mihael Zmajlović, vodila je doc. dr. sc. Sanja Kalambura, prof.v.š. i pomoćnica dekana na Veleučilištu Velika Gorica.

AddThis Social Bookmark Button
Ažurirano Ponedjeljak, 10 Ožujak 2014 09:38
Više...
 
Erasmus+ program - nova znanja i novi izazovi
Događanja - Prošla događanja

P4Zastupnica u Europskom parlamentu, Sandra Petrović Jakovina, održala je na
Veleučilištu Velika Gorica predavanje o novom programu Europske unije -Erasmus+. Novi program potiče mobilnost studenata i osoblja u visokom obrazovanju, međutim, za razliku od dosadašnjeg Erasmus programa, Erasmus+ ne pokriva samo sektor visokog obrazovanja, već u njemu mogu sudjelovati svi, od predškolskih ustanova, preko osnovnih i srednjih škola, do visokih učilišta i fakulteta, a uključuje i sportske projekte.

AddThis Social Bookmark Button
Ažurirano Petak, 07 Ožujak 2014 13:29
Više...
 
Gostovanje predavača Karla Amona u sklopu Erasmus programa
Događanja - Prošla događanja

novoVeleučilište Velika Gorica je 26. i 27. veljače 2014. godine, u sklopu Erasmus programa, ugostilo Karla Amona, stručnjaka za menadžment i marketing u optometriji i predavača na studiju optometrije na Sveučilištu u Aalenu, u njemačkoj pokrajini Baden-Wurttemberg.

Karl Amon je s našim djelatnicima na stručnom studiju Očna optika podijelio svoja znanja i iskustva što je stručnom kadru Veleučilišta Velika Gorica bilo vrlo korisno i zanimljivo zbog vlastitog usavršavanja i stjecanja novih znanja i iskustava koja će poslije moći svakodnevno koristiti u svom poslu, dok su studenti vrlo aktivno sudjelovali u predavanjima.

AddThis Social Bookmark Button
Ažurirano Ponedjeljak, 03 Ožujak 2014 11:38
Više...
 
Studenti pomagali u poplavama u Čičkoj Poljani
Događanja - Prošla događanja

4a

Preuzeti hranu i vodu u prostorima Crvenog križa, prevesti na poplavljena područja u Čičkoj Poljani i pomoći da se potrepštine dopreme ljudima čije su kuće u vodenom okruženju, bio je svake pohvale vrijedan pothvat studenata Veleučilišta Velika Gorica. Njih nekoliko pridružilo se jednoj od akcija pakiranja i dostave paketa humanitarne pomoći ljudima na najugroženijem dijelu Velike Gorice, naselju uz rijeku Odru, kojima, uz vatrogasce i ostale udruge i građane, svakodnevno pomaže i Gradsko društvo Crvenog križa.

AddThis Social Bookmark Button
Ažurirano Ponedjeljak, 24 Veljača 2014 14:27
Više...
 
Studenti Veleučilišta na edukaciji o prvoj pomoći
Događanja - Prošla događanja

potres5

Veleučilište Velika Gorica bilo je domaćin edukacije Gradskog interventnog tima iz prve pomoći, koju provodi Gradsko društvo Crvenog križa, a na kojoj su sudjelovali i studenti studija Upravljanje u kriznim uvjetima (za sada njih 15-ak). Edukacija je održana 22.veljače 2014. godine u prostorima Veleučilišta.

AddThis Social Bookmark Button
Ažurirano Četvrtak, 06 Ožujak 2014 14:53
Više...
 
Erasmus program -nova suradnju sa Španjolskom, Grčkom i Poljskom
Događanja - Prošla događanja

IMG_7407

Veleučilište je proteklih dana sudjelovalo na Erasmus radionicama koje su 11. i 12. veljače 2014. održane u Bruxellesu. Radi se o skupu pod nazivom European monitoring conference "Work Based Learning and Apprenticeships" , tematskoj konferenciji baziranoj na učenju kroz rad (WBL).

AddThis Social Bookmark Button
Ažurirano Četvrtak, 20 Veljača 2014 10:31
Više...
 
VVG na Erasmus radionicama u Bruxellesu
Događanja - Prošla događanja

radionicaVeleučilište Velika Gorica jedno je od dvije visokoškolske ustanove u Hrvatskoj koje su odabrane da sudjeluju na Erasmus radionicama koje su se u održale u utorak i srijedu, 11. i 12. veljače u Bruxellesu, a na kojima je sudjelovao Alen Stranjik, pomoćnik dekana za međunarodnu suradnju.

AddThis Social Bookmark Button
Ažurirano Četvrtak, 13 Veljača 2014 10:50
Više...
 
Alen Stranjik na sastanku ECOO-a u Bruxellesu
Događanja - Prošla događanja

BRUSELLES

Europska diploma iz optometrije, aktualnosti i trenutno stanje na području optike i optometrije bile su neke od tema posljednjeg sastanka Izvršnog odbora Europskog vijeća očne optike i optometrije (ECOO), održanog u Bruxellesu prije nekoliko dana. Na sastanku je bio i Alen Stranjik, mag.ing.aeronaut, pomoćnik dekana za međunarodnu suradnju i pročelnik Odjela za marketing, kadrovske i opće poslove.

AddThis Social Bookmark Button
Ažurirano Četvrtak, 13 Veljača 2014 10:52
Više...
 
10 godina Veleučilišta u Ljetopisu Velike Gorice
Događanja - Prošla događanja

P1170677

Ljetopis Grada Velike Gorice za 2013. godinu, čija je promocija održana u petak vijećnici Pučkog otvorenog učilišta, posvećen je važnim obljetnicama, a među njima je i 10. godišnjica utemeljenja Veleučilišta Velika Gorica. –Danas, nakon deset godina, Veleučilište surađuje sa 19 visokoškolskih ustanova u zemlji i inozemstvu, organizator je triju međunarodnih konferencija i obrazuje oko 1 500 studenata. Mislim da možemo reći da smo uspjeli, jer smo imali jasnu viziju i strategiju. Imamo i jasne planove za budućnost, a jedan od njih je izgradnja nove zgrade. Time ćemo stvoriti bitne preduvjete za daljnji razvoj našeg Veleučilišta, koje je postalo brand Velike Gorice-, rekao je, među ostalim, dekan Veleučilišta, mr. sc. Ivan Toth, v. pred. prof.

AddThis Social Bookmark Button
Ažurirano Četvrtak, 06 Veljača 2014 11:46
Više...
 
Završen Dan mimoza
Događanja - Prošla događanja

Dan mimoza - prikupili 12 tisuća kuna

IMG_8012Drugi Dan mimoza - dan prevencije raka maternice u Velikoj Gorici završio je uspješno – humanitarnom akcijom prodaje mimoza prikupljeno je oko 12 tisuća kuna. Ovim, kao i svim drugim prikupljenim sredstvima na području cijele Hrvatske, financirat će se prevencija raka vrata maternice.

Humanitarnu akciju u Velikoj Gorici drugu godinu za redom organiziraju Veleučilište Velika Gorica i Grad Velika Gorica, u suradnji s Hrvatskom ligom protiv raka, Udrugom Zdravka i Poliklinikom Zahi. U prodaju na Tržnom centru i ispred Pučkog otvorenog učilišta, uz profesore i studente Veleučilišta, uključili su se i poznati Velikogoričani te su svoj doprinos ovoj akciji dali i gradonačelnik Dražen Barišić i predsjednik Gradskog vijeća Tomo Vidović sa suprugama, kao i zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec.

AddThis Social Bookmark Button
Ažurirano Ponedjeljak, 20 Siječanj 2014 11:58
Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 » > Kraj >>

Stranica 1 od 3
Stranice izradili studenti Veleučilišta Velika Gorica
Goran Batušić i Krešimir Mihalj