Croatian(HR)English (United Kingdom)
Cheap Viagra Uk
bolonja
vvg_na_youtube_transp_150
wifi_vvg_transp_150
MSDNAA VVG

PrijavaFrench German Italian Russian Slovenian Hungarian
Održana međunarodna konferencija "DKU 2010"
Događanja - Prošla događanja

dku2010-1Veleučilište Velika Gorica treću godinu za redom organiziralo je međunarodnu konferenciju „Dani kriznog upravljanja 2010.“ koja  se ove godine održala 27. i 28. svibnja pod pokroviteljstvom Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa i Gradonačelnika Grada Velike Gorice.

U ime Tomislava Karamarka, ministra unutarnjih poslova prisutnima se obratio  ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje mr.sig. Damir Trut, dok je konferenciju svečano otvorio gradonačelnik Grada Velike Gorice gdin. Dražen Barišić.

Pozivno predavanje održao je prof.dr.sc. Vlatko Cvrtila, dekan Fakulteta političkih znanosti i savjetnik predsjednice Vlade za nacionalnu sigurnost i obranu.

Za ovu konferenciju programski i organizacijski odbor zaprimio je 98 radova, od čega je prihvaćen 61 rad, 23 rada su uvrštena u usmenu prezentaciju, a 38 radova za postersku prezentaciju.

Na međunarodnoj konferenciji sudjelovalo je 83 autora iz 10-tak zemalja: Slovenije, Slovačke, Mađarske, Njemačke, SAD-a, Australije, Srbije, Bosne i Hercegovine i drugih , 25 visokoškolskih institucija, 28 drugih ustanova i institucija sa 61 radom.

Veleučilište Velika Gorica je prva visokoškolska institucija u Republici Hrvatskoj na kojoj se educiraju stručnjaci za krizno upravljanje i kao glavni organizator ove konferencije želi  doprinijeti  ukupnom razvoju kriznog upravljanja.

Pokazalo se da postoji velika potreba za ovakvom vrstom skupa i da budućnost kriznog upravljanja kao struke najvećim dijelom ovisi o rezultatima koji se postižu u različitim područjima kriznog upravljanja, ali i načinu kako te rezultate prezentiramo stručnoj i široj javnosti.

Budući da naša zemlja još uvijek nema definiran sustav kriznog upravljanja, upravo je ova konferencija naš mali doprinos i poticaj daljnjem razvoju sustava /modela kriznog upravljanja u Hrvatskoj.undefined: undefined »altaltaltalt
AddThis Social Bookmark Button
Ažurirano Petak, 01 Srpanj 2011 22:03
 
Stranice izradili studenti Veleučilišta Velika Gorica
Goran Batušić i Krešimir Mihalj