Croatian(HR)English (United Kingdom)
Viagra Online Purchase
bolonja
vvg_na_youtube_transp_150
vodic
wifi_vvg_transp_150
MSDNAA VVG
sgs_iso-9001

ERASMUS - Povelja

erasmus_vvg_sm

PrijavaFrench German Italian Russian Slovenian Hungarian
Promocija knjiga iz područja očne optike na VVG
Vijesti po studijima - OCO vijesti

Studenti studija Očna optika dobili su svoje prve dvije knjige iz područja očne optike. U listopadu ove godine na Veleučilištu Velika Gorica održana je promocija dvije nove knjige u izdanju Veleučilišta iz područja očne optike: Osnove refrakcije, autora Aleksandra Raiznera i Anatomija i fiziologija oka, autora Krešimira Rotima, Nenada Kudelića i Roberta Saftića.

Anatomija_i_fiziologija_oka2 Osnove_refrakcije2Ove dvije knjige imaju veliki značaj za studente studija Očna optike na Veleučilištu Velika Gorica, ali i za razvoj struke optometrista i očne optike u Hrvatskoj. Studenti su i do sada imali na raspolaganju skripte iz stručnih kolegija očne optike i optometrije, a od sada će moći koristiti i knjige koje su obilježile početak izdavaštva i u ovom području.

Naime, Veleučilište Velika Gorica je do sada izdalo sveukupno deset izdanja iz područja svojih ustrojenih stručnih studija Očna optika, Održavanje računalnih sustava, Upravljanje u kriznim uvjetima, Održavanje motornih vozila, Održavanje zrakoplov i specijalističkih studija Krizni menadžment i Upravljanje logističkim sustavim i procesima, a u pripremi je još sedam izdanja koje će Veleučilište izdati tijekom ove akademske godine.

Knjigu Anatomija i fiziologija oka predstavili su sami autori specijalisti u području neurokirurgije prof.dr.sc. Krešimir Rotim, dr.med. ravnatelj kliničkog bolničkog centra Sestre Milosrdnice inače i redoviti profesor na Medicinskom fakultetu u Zagrebu, Nenad Kudelić dr.med. iz Opće bolnice u Varaždinu i mr.sc. Robert Saftić dr.med. iz Kliničkog bolničkog centra Sestre Milosrdnice. Prisutni su mogli ćuti što o knjizi misle i recenzenti knjige prof.dr.sc.Branimir Cerovski i prof.dr.sc. Goran Šimić.

promocija_knjiga_OCO_1

promocija_knjiga_OCO_2promocija_knjiga_OCO_3Uprava Veleučilišta se posebno zahvalila Hrvatskom društvu očnih optičara i optometrista na podršci koju su pružili za izdavanje knjige Osnove refrakcije autora Aleksandra Raiznera  i tako pomogli razvoju visokog obrazovanja u području očne optike i optometrije u Hrvatskoj.

Rečeno je da cjelokupan projekt izdavanja ove vrlo vrijedne knjige ne bi bio moguć bez Hrvatskog društva očnih optičara i optometrista jer je zaslugom njegovih članova i pokrenut te su tako stvoreni  preduvjeti za dogovore s autorom i za pripremu i tiskanje hrvatskog izdanja.

Prisutni su također mogli ćuti recenciju recenzenata ove knjige predavača mr.sc. Matjaža Mihelčiča te prof.dr.sc. Božidara Vojnikovića.
AddThis Social Bookmark Button
Ažurirano Srijeda, 07 Travanj 2010 10:01
 
Stranice izradili studenti Veleučilišta Velika Gorica
Goran Batušić i Krešimir Mihalj